▷La Crida 2019 Fallas de Valencia | Viajarsinbillete

La Crida 2019 Fallas de Valencia

fallas-de-valencia-la-crida
La ciudad de Valencia se viste de gala y nos ofrece su más bella tradición, la de las Fallas. Declarada Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad.

La Fiesta de las Fallas inflama Valencia.

➮¿No has visitado Valencia durante las Fallas?

La Crida 2019  es el acto donde se invita a las personas que quieren conocer Valencia en su Fiesta Grande. Tiene lugar en las Torres de Serranos, donde la Fallera Mayor de Valencia de este año 2019 invita a los valencianos y viajeros a las Fallas 2019.
Dirección de la Torres de Serranos: Plaça dels Furs, s/n, 46003 València, Valencia, España.
Día del acto: domingo 24 de febrero a las 20,00 horas.
➛Valencia se prepara para celebrar Las Fallas: como cada año, del 1 al 19 de marzo, las calles de la ciudad española se llenan de colores, música, artesanías, espectáculos y visitantes listos para experimentar esta celebración de la tradición valenciana.

El horario de la Crida de Fallas 2019, que se celebra este domingo 24 de febrero, es el siguiente:

07:00 h. – Plegaria a Santa Bárbara en la Iglesia de San Juan del Hospital
07:20 h. – “Despertà” Infantil.
07:30 h. – “Macrodespertà”. Al acabar, final con un terremoto espectacular. A continuación, se ofrecerá un desayuno fallero a todos los participantes.
12:00 h. – Entrada de Bandas de Música.
14:00 h. – “Mascletà” en la plaza del Ayuntamiento de Valencia.
20:00 h. – “Crida” en las Torres de los Serranos. Al acabar el discurso tanto del Alcalde de Valencia, como de las Falleras Mayores de Valencia, efectos de luz y color con espectáculo pirotécnico.

La famosa y colorida Fiesta de Las Fallas, Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad, convierte a Valencia cada año en un lugar donde el arte, la música, el folklore y los fuegos artificiales se convierten en los verdaderos protagonistas. Del 15 al 19 de marzo Las Fallas alcanzarán su máximo esplendor: las calles y plazas de Valencia se llenarán con más de 800 monumentos, enormes esculturas de papel maché y otros materiales, con música, fuegos artificiales y una gran fiesta. Las fallas se quemarán a la medianoche del 19 de marzo, después de cinco días llenos de conciertos, espectáculos de folclore, fuegos artificiales, desfiles y otros eventos especiales.


Discurso de la fallera mayor de Valencia, Marina Civera

Valencians! Fallers i falleres! Gent de tot el món!


Units com sempre des de les portes més nobles de la ciutat, i donant la benvinguda a la primavera, alcem les nostres veus com si fora una sola, per a cridar al món sencer que... Ja estem en Falles!!

Ha arribat el moment de vore als nostres carrers l'esforç i dedicació de tot un any de treball. Obrim pas a la sàtira i la crítica, al pilar principal de la nostra festa, totes eixes obres d'art que es planten als nostres barris. Per fi vorem lluir la nostra ciutat, plena de foc, de música, de llum i de color.

Donem la benvinguda a una festa màgica, plena d'il·lusió, que s'alça de nou cada any com l'au fènix de les seues cendres. Una festa que no podria eixir endavant si no fora per l'esforç de tota la gent que l'envolta: els nostres artesans, artistes fallers, pirotècnics, músics, indumentaristes, perruquers, orfebres, però sobretot, vosaltres, els fallers! Sense vosaltres, no existirien les Falles!

Si d'alguna cosa podem ser exemple els fallers, és de protegir, impulsar i estendre tot allò que ens fa únics, sent tant professors com alumnes de la nostra festa, ensenyant i aprenent d'ella cada dia. Vosaltres sou el motor d'una festa que viu una herència històrica que ens fa ser un poble ric en cultura i tradicions, ple de tolerància i que és ambaixador de la solidaritat.

Sou part d'una festa que no té límits, que és art i història viva, que estima les seues arrels, treballa el seu present i construïx per a València un radiant futur... perquè ser falles ens fa grans, perquè ser faller és fer història!

Hem de ser un poble més orgullós que mai des que les nostres Falles foren declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat! Este reconeixement internacional li'l devem als nostres avantpassats i al seu amor per la nostra festa, transmès de generació en generació. Fem-los sentir orgullosos mostrant al món sencer que som un poble lluitador, hospitalari i creatiu. Que som un poble inclusiu, que defén la convivència i la germanor, i que protegeix la seua llengua valenciana!

Junt amb estes 12 dones que són l'essència i reflex del gran paper de la dona en la nostra festa i en la nostra societat, i que amb tot el seu cor representen i transmeten el missatge del nostre poble valencià, vos fem saber que les portes de la nostra ciutat sempre estan obertes.

Volem convidar a tots els veïns de València, als fallers de tots els pobles i ciutats on es planten falles, als habitants de totes les comarques i a les províncies germanes d'Alacant i Castelló, a tota Espanya, Europa, i a tots els ciutadans del món, a aprofitar este regal que ens dona Valencia i vindre a gaudir de la millor festa del món! Vingueu, Venid, Visit, Viens, Vieni... You are always welcome to València!

No volem oblidar-nos dels valencians que estan lluny de casa. Volem donar-vos les gràcies per ser els millors ambaixadors de la nostra festa i la nostra terra. Vosaltres sou els responsables que les Falles estiguen vives més enllà de les nostres fronteres!

I a tots aquells que encara no heu tingut l'oportunitat d'enamorar-vos de les Falles, vingueu i descobriu que és una festa multisensorial, que sou benvinguts a la festa dels sentits!

Perquè les Falles i València són sempre una bona idea!!

Fallers, eixiu als carrers i ompliu-los de pólvora, de música, de flors i devoció al nostre patró sant Josep i a la nostra Geperudeta.

I recordeu sempre que les nostres falles són efímeres, però el nostre amor per elles és etern!

Fallers! Falleres! Alceu els vostres estandards!

Que flamegen en l'aire junt amb la nostra senyera per a cridar tots a una veu:

Visca València... i visquen les Falles!

.


Discurso de la fallera mayor infantil de Valencia, Sara Larrazábal

Xiquets i xiquetes de tot el món, valencians i fallers de la nostra comunitat! 


Des de les nostres volgudes Torres dels Serrans, tinc l'honor i el privilegi de ser jo, la vostra Fallera Major Infantil de València, qui vos convide a gaudir de la nostra festa. A ser testimonis de tota la cultura i tradició que comprenen les Falles dins dels nostres cors.

Ara mateix, les portes de la nostra ciutat s'obrin al món sencer, perquè si València té una característica que la fa especial és que els xiquets valencians som nobles i tolerants i per això volem que tots els xiquets i xiquetes vinguen a conéixer la nostra festa….. les Falles.

Els xiquets fallers, no solament som el futur, sinó que també som el present, perquè les falles no serien el mateix sense nosaltres. M'agradaria demanar-vos que deixeu participar als xiquets fallers en l'elecció dels nostres monuments infantils, perquè les falles infantils són patrimoni de la infància fallera.

Amb la meua curta edat i la meua vivència, m'atreviria a dir que els xiquets i xiquetes fallers tenim un sisé sentit, el sentit faller, que alimenta la resta dels nostres sentits:

-Amb el sentit del gust, tenim el sabor de la nostra gastronomia.

-Amb el sentit de l'olfacte, tenim la pólvora.

-Amb el sentit de la vista, tenim els nostres monuments i els castells artificials.

-Amb el de l'oïda, tenim la música i les mascletades. M'agradaria dir-vos que, on estiguem la meua meravellosa Cort d'Honor i jo, tots vosaltres estareu representats amb el nostre amor per la festa fallera. I vos assegure a tots que les tretze vos representarem de la millor forma possible, amb el nostre sentit faller.

Falleretes i fallerets, ara sí. Alceu els vostres estàndards infantils, agarreu-los amb molta força i orgull, i crideu amb mi, tots a una veu…. Ja estem en Falles!
La Crida 2019 Fallas de Valencia Revisado por Viajarsinbillete en 2/18/2019 Clasificación: 5 La ciudad de Valencia se viste de gala y nos ofrece su más bella tradición, la de las Fallas. Declarada Patrimonio Cultural Inmaterial de ...

No hay comentarios:

Mediante la publicación de un comentario, usted está de acuerdo con nuestra política de comentarios en esta comunidad. En contra de mensajes spam, tenemos el compromiso de cortar por los sano y marcar éstos con anti-spam.